Pizza za doručak

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Pizza za doručak by Shutterstock Shutterstock

Nakon što probate ovu pizzu zaboravit ćete na onu iz pekare. Za tijesto su potreba samo 4 sastojka i nije potrebno čekati da tijesto naraste. Nadjenite je sastojcima po želji i uživajte u zdravijoj varijanti pizze.

Sastojci

Broj porcija
2

Tijesto

75 gglatkog brašna
140 ggrčkog jogurta
½ žličicepraška za pecivo
½ žličicesoli

Nadjev

30 gpasirane rajčice
4cherry rajčice
2jaja
5 listića slanine
40 gmozzarelle

Priprema

Tijesto

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, te papirom za pečenje obložite lim u kojem ćete peći pizzu. 


2 Sjedinite suhe sastojke

U posudi srednje veličine sjedinite brašno, prašak za pecivo i sol i dobro izmiješajte.


3 Umijesite tijesto

Dodajte jogurt i dobro miješajte vilicom ili špatulom dok se sve ne sjedini. Tijesto će vam izgledati malo mrvičasto, ali neka vas to ne brine jer tako treba biti.


4 Razvaljate tijesto

Lagano pobrašnite podlogu pa umijesite tijesto pa ga podijelite na dvije jednake loptice. Podlogu ponovno malo pobrašnite pa loptice ovalno razvaljajte i prebacite ih na lim za pečenje. 

Nadjev

5 Nanesite nadjev

Nadjenite umakom od rajčice, mozzarellom i rajčicama, ali ostavite sredinu praznu za jaje. U sredinu tijesta razbijte jaje i završite slaninom. 


6 Ispecite pizze

Pecite 10 minuta dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju, a jaje postane čvrsto. Začinite sa soli i paprom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
271 kcal
Proteini
20.5 g
Masnoće
9 g
Ugljikohidrati
27 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.