Cijeđeni jogurt (Labneh)

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cijeđeni jogurt (Labneh) by Shutterstock Shutterstock
Cijeđeni jogurt ili labneh je zapravo sir od jogurta. Porijeklom je iz Libanona, ali priprema se i na cijelom Bliskom istoku. Ovaj kremasti sir se obično oblikuje u kuglice marinirane u maslinovom ulju, često uz dodatak začina poput češnjaka, ružmarina, origana, čili papričica ili estragona.

Sastojci

Broj porcija
3
500 gjogurta
1 žličicasoli

Priprema

1Pripremite i ohladite

Obložite cjedilo dvostrukim slojem gaze te ga stavite iznad zdjele. Istresite jogurt u cjedilo, posolite ga po ukusu te stavite u hladnjak na najmanje dva sata, a najbolje 4 sata ili više.


Prebacite u posudu s poklopcem i ostavite da se hladi. Poslužite kao namaz, umak, nadjev ili kao bazu dresingu za salatu.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
154 kcal
Proteini
13 g
Masnoće
4 g
Ugljikohidrati
17 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.