Bakin kolač sa šljivama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Bakin kolač sa šljivama by 123rf 123rf

Jednostavni kolač sa šljivama, koje su u rujnu na vrhuncu sezone i treba ih iskoristiti. Po želji možete dodati i začine koji vam se sviđaju, kao što su cimet, klinčić ili sušeni đumbir. No, nemojte pretjerati kako bi i dalje okus šljiva bio u prvom planu.


Kiselo mlijeko koje je navedeno u sastojcima možete zamijeniti jogurtom ili kefirom. Umjesto u pravokutnom kalupu, ovaj kolač možete ispeći i u kalupu za tortu.

Sastojci

Broj porcija
8
2jaja
150 gšećera
200 gglatkog brašna
1 žličicapraška za pecivo
100 ml suncokretovog ili biljnog ulja
1 čašakiselog mlijeka
1 žlicaruma
500 gšljiva

Priprema

1. Pripremite biskvit

Jaja i šećer pjenasto izmiješajte električnim mikserom, da smjesa posvijetli i udvostruči volumen.


Dodajte ostale sastojke osim šljiva, dobro izmiješajte pa prelijte u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje dimenzija otprilike 25 cm x 40 cm.

2. Dodajte očišćene šljive

Gore stavite šljive očišćene od koštica i narezane na kriške ili samo polovice ako su manje.



Ako želite, kolač prije pečenja posipajte listićima badema.

3. Ispecite

Pecite na 185°C oko 30 minuta. Provjerite čačkalicom je li ispečen tako da je upiknete u biskvit, a kad na njoj ne ostane tijesta, kolač je gotov. Dobro ohladite prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.