Dodajte brašno i sol u srednje veliku zdjelu. Ubacite jaja i 50 ml vode te zamijesite tijesto.
Tijesto treba biti jako mekano i ljepljivo, pa po potrebi dodajte još vode. Mijesite tijesto oko 15 minuta.
U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Kad voda zakipi naribajte tijesto direktno u vodu koristeći ribež za špecle. Kuhajte špecle 2-3 minute.
Kuhane špecle vadite iz vode pomoću rupičaste žlice. Pomiješajte ih s 1 žlicom maslaca i ostavite dok pripremate umak.
Naribajte sir te ga ostavite za kasnije. Luk narežite na kolutove. Na malo maslaca popržite luk dok ne postane hrskav. Prebacite prženi luk na papirnati ubrus kako bi ostao hrskav.
Rastopite maslac i ostavite ga da lagano posmeđi. Dodajte špecle, sir i dobro promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri dok se sir rastopi. Rasporedite na tanjure i poslužite uz prženi luk.