U zdjeli srednje veličine kuhačom sjedinite sve sastojke. Izvadite kuhaču i ručno umijesite glatko, mekano i elastično tijesto. Manju zdjelicu premažite uljem i u nju stavite tijesto. Prekrijte zdjelicu plastičnom folijom i ostavite da odmara 30 minuta.
Pomiješajte rum i grožđice. Ostavite 10 minuta da grožđice omekšaju. Operite, ogulite i nasjeckajte jabuke na ploške. Dodajte im šećer, limunov sok, grožđice s rumom i promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stol ili podlogu na kojoj ćete vući tijesto prekrijte stolnjakom. Dobro ga pobrašnite i na njega položite tijesto. Tijesto također pobrašnite i lagano razvaljajte valjkom. Premažite tankim slojem maslaca i krenite razvlačiti tijesto. Razvucite ga što tanje možete.
Premažite tijesto jednom žlicom maslaca. Rub duže strane tijesta posipajte krušnim mrvicama po širini od 10 cm, ostavljajući 5 cm ruba prazno. Na krušne mrvice rasporedite nadjev od jabuka ostavljajući tekućinu u zdjeli. Prebacite dio tijesta koji niste posipali mrvicama preko jabuka i zarolajte štrudlu.
Pažljivo prebacite štrudlu na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Premažite je ostatkom maslaca i stavite u pećnicu. Pecite je 35-40 minuta dok ne bude zlatne boje.
Ostavite je 10 minuta da se ohladi i poslužite uz umak ili sladoled od vanilije.
(po porciji)