Domaće Milch Schnitte

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Domaće Milch Schnitte by Shutterstock Shutterstock

Nakon što probate ovu verziju Milch Schnitta zaboravit ćete na one kupovne. Uz malo truda možete uživati u domaćim slasticama s kakao biskvitom i mliječnom kremom.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

5jaja
80 gšećera
5 žlica glatkog brašna
1 žličicaekstrakta vanilije
2 žlicekakaa u prahu
½ žličicepraška za pecivo

Krema

300 mlslatkog vrhnja
1šlagfix
4 žlicemeda

Priprema

Biskvit

1 Pripremite lim

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Brašno pomiješajte s kakaom i praškom za pecivo. 


2 Izmiksajte snijeg

Razdvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksajte u čvrst šlag s jednom žlicom šećera. 


3 Pripremite biskvit

U drugoj posudi miksajte žumanjke s ostatkom šećera dok krema ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte ekstrakt vanilije te sjedinite. Prosijte suhe sastojke i nježno promiješajte. Na kraju špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka. 


4 Ispecite biskvit 

Pripremljenu smjesu ravnomjerno izlijte na pripremljeni lim i zagladite površinu špatulom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 10-12 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Ohlađeni biskvit prerežite na pola.

Krema

5 Izmiksajte kremu

Miksajte slatko vrhnje sa šlagfixom dok ne postane čvrsto. Dodajte med i sok limuna te kratko izmiksajte.


6 Premažite biskvit

Jedan biskvit premažite kremom i poklopite drugim biskvitom. Stavite u hladnjak na 60 minuta da se ohladi, izrežite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.