Zagrijte pećnicu na 190°C i lagano namastite pravokutni lim za pečenje.
Preporučena veličina lima je 20 x 30 cm ili slične veličine. Važno je da je lim koji koristite dovoljno dubok kako bi se savijača mogla peći bez izlijevanja nadjeva.
U zdjeli pomiješajte sir, šećer, vanilin šećer, kiselo vrhnje i grožđice dok ne dobijete glatku smjesu.
Umutite vodu i ulje.
Rasporedite 2 kore u dnu lima, a zatim ih premažite mješavinom ulja i vode. Preko kora rasporedite otprilike 1/4 smjese sa sirom.
Nastavite sa slaganjem kora. Svaki red ponovno počinje s dvije kore koje je potrebno namazati mješavinom ulja i vode te rasporediti nadjev.
Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite sav nadjev.
Na kraju, završite s 2 kore za savijaču i njih nježno premažite mješavinom ulja i vode
Umutite jaje sa preostalom mješavinom vode i ulja pa gibanicu obilno premažite sa ovom smjesom.
Pecite na 190°C između 40-60 minuta, ovisno o snazi vaše pećnice. Gibanica je gotova kad dobije zlatno-smeđu boju.
Pečenu gibanicu ostavite da se ohladi 10-15 minuta prije posipanja šećerom u prahu.
Izrežite na kocke i poslužite toplo ili hladno.