Basbousa

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Basbousa by shutterstock shutterstock

Sočni arapski kolač od griza i kokosa, jednostavan je za napraviti i potrebna vam je samo jedna zdjela za miješanje i jedna šalica za mjeriti namirnice.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

3jaja
150 gšećera
150 gglatkog brašna
180 gpšeničnog griza
100 gkokosa
250 mlulja
250 mlčvrstog jogurta
1 vrećicapraška za pecivo

Preljev

250 mlvode
150 gšećera
svježe iscijeđeni sok jedne naranče

Priprema

1 Pomiješajte sve


Najprije zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


Sve sastojke za biskvit izmiksajte i stavite u lim za pečenje kojeg ste nauljili i pobrašnili oštrim brašnom.


Čačkalicom iscrtajte mrežu po kolaču prije nego ga stavljate u pećnicu i na svaki kvadratić stavite badem ili kockicu suhog voća.


Ovdje su poslužili bademi, grožđice, sušeni ananas i papaja.


2 Pecite


Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 25 minuta.


3 Napravite sirup


Dok se kolač peče, napravite sirup tako da sve sastojke otopite i prokuhate oko minutu, pa ostavite da se prohladi dok se kolač ispeče do kraja.


Vrući kolač prelijte sirupom i ostavite da se sve ohladi.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.