Teleći kotleti s jesenskim plodovima

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Teleći kotleti s jesenskim plodovima by Shutterstock Shutterstock

Za pripremu ovih telećih kotleta trebat će vam i povrće. U ovom receptu koristili smo sezonsko povrće poput bundeve, batata, cikle i mrkve. Povrće je potrebno narezati na manje komade, dobro začiniti i ispeći u pećnici, dok je mesu potrebno par minuta na jakoj vatri sa svake strane u tavi.

Sastojci

Broj porcija
4
800 gtelećih kotleta
500 gbundeve (hokkaido), narezane na kockice
300 gbatata, narezanog na manje komade
200 gcikle, narezane na kockice
200 gmrkve, narezane na manje komade
6 žlicamaslinovog ulja
2 žlicebalzamičnog octa
stručak timijana
2 režnjačešnjaka, tanko narezana
sol, po ukusu
papar, po ukusu

Priprema

1 Pripremite meso

Na kotlete stavite listiće češnjaka, pospite listićima timijana, posolite i popaprite po ukusu.


Premažite uljem, posložite jedan na drugi i stavite u hladnjak da se mariniraju barem sat vremena. 


2 Pripremite povrće

Ciklu prelijte uljem i balzamičnim octom te ju dobro promiješajte. Veći lim za pečenje premažite uljem i u njega stavite ciklu, bundevu narezanu na kockice i mrkvu narezanu na manje komade. 


3 Pecite 

Pecite u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva, a nakon toga dodajte narezani batat, prelijte s malo maslinovog ulja i posolite i popaprite po ukusu.


Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša. 


4 Ispecite meso

Kotlete izvadite iz marinade i ispecite na tavi, nekoliko minuta sa svake strane. 


5 Poslužite

Pečeno meso poslužite s povrćem i uživajte. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.