Varivo od riže i krumpira

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Varivo od riže i krumpira by Shutterstock Shutterstock

Prilično siromašno jelo, no ukusno i zasitno. Napravite ga za ručak kad se želite odmoriti od mesa.

Sastojci

Broj porcija
5
3 žlicemaslinovog ulja
1manja glavica crvenog luka
2mrkve
2stabljike celera
400 gkrumpira (2 veća)
200 griže dugog zrna
2 žlicekoncentrata rajčice
2 lvode
½ žličiceslatke crvene paprike
sol
papar
svježi peršin

Priprema

1 Narežite povrće

Luk narežite na sitno, mrkvu na kolutove, celer na tanke šnite, a krumpir na manje kocke.


2 Dinstajte

Na zagrijanom ulju dinstajte luk, kad postane staklast ubacite ostatak pripremljenog povrća i promiješajte.


Sad dodajte rižu, koncentrat rajčice, začine i podlijte vodom. Posolite i popaprite po ukusu.


3 Skuhajte varivo

Kuhajte oko 20 minuta, provjerite je li krumpir omekšao. Pripazite da se riža ne raskuha.


Poslužite vruće, posipajte svježe sjeckanim peršinom, a možete i parmezanom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.