Reuben sendvič

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Reuben sendvič by Shutterstock Shutterstock

Na prvu neobičan, a tako neodoljiv i bogat okusom. Goveđu pečenku možete zamijeniti nečim što vam je lakše dostupno - ostatkom pečenke od nedjeljnog ručka, pečene purice ili kuhanom šunkom kuhanom u vlastitom soku.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žlicemaslaca
8 kriškiraženog kruha
8 kriškigoveđe pečenke
8 kriškiementalera
150 gkiselog kupusa
3 žlicesenfa
komadić maslaca za tostiranje

Priprema

1 Složite sendviče

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Omekšalim maslacem premažite po jednu stranu svake kriške raženog kruha.


Drugu stranu svake kriške premažite senfom.


Na četiri kriške na svaku (na stranu gdje je senf) stavite redom jednu krišku ementalera, dvije kriške pečenke (kuhane šunke ili što vam se nađe pod rukom), četvrtinu količine kiselog kupusa i na kraj još jednu krišku ementalera.


Poklopite drugom kriškom tako da strana premazana senfom bude prema unutra.


2 Tostirajte

Na zagrijanu tavu stavite komadić maslaca da se otopi pa poredajte složene sendviče. Ako imate veću tavu stat će sva četiri, a ako je manja tostirajte dva po dva sa svake strane dok ne dobiju zlatnožutu boju i hrskavu koricu.