Žumanjak i šećer miksajte da se zapjene i poblijede. Umiješajte mlijeko i prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Izmiksajte kratko, ali da nestanu eventualne grudice.
Bjelanjke i vinski kamen (on se koristi kako bi smjesa bila čvrsta) izmiksajte u čvrst snijeg.
Malo po malo dodajte šećer i vidjet ćete kako je smjesa postala sjajnija kad se šećer rastopio u snijegu. Nemojte pretući snijeg, ne smiju nastati "grude".
U smjesu od žumanjaka dodajte četvrtinu bjelanjaka pa gumenom lopaticom izmiješajte u jednom smjeru i lagano - ne želite da snijeg padne i da se izbije zrak. Tada palačinke neće biti pjenaste kako bi trebale.
Dodajte četvrtinu po četvrtinu bjelanjaka i sve izmiješajte da nastane glatka, pjenasta smjesa. Nemojte miješati previše.
Dublju tavu za koju imate odgovarajući poklopac prebrišite nauljenim kuhinjskim papirom da ne ostaju kapljice ulja, samo da ostane nauljeni sloj da se palačinke ne zalijepe.
Stavite po veliku žlicu (možete za mjeru koristiti onu za posluživanje sarme i sličnih jela) pripremljene smjese za palačinke na zagrijanu tavu, a vatru smanjite na slabu.
U jednoj turi, ako imate veću tavu, je idealno peći po tri palačinke - da ne pečete samo po jednu, a opet da ne pretrpate tavu i da se palačinke ne dodiruju. Ovisi to i tome koliko vam je duboka tava jer poklopac ne smije dodirivati vrh palačinki.
Kad ste stavili smjesu za palačinke u tavu, poklopite i pustite da se palačinke peku 4 do 5 minuta.
Sada maknite poklopac pa na svaku palačinku (prije okretanja) dodajte još jednu žlicu smjese. Okrenite pa pecite još 5 do 6 minuta. Jedite posipano s malo šećera u prahu i s voćem koje volite ili imate u hladnjaku.