Teleća koljenica iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Teleća koljenica iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Teleća koljenica pripremljena na ovaj način postaje mekana i sočna, a povrće se pretvara u ukusan umak koji je nabolje poslužiti uz krumpir, rižu ili palentu. Za ovaj recept trebat će vam gusana ili vatrostalna duboka posuda s poklopcem. 


Sastojci

Broj porcija
4
850 g(2 veća komada) teleće koljenice
2mrkve
½ svežnja peršina
2 glavice luka
1čili papričica
2 češnjačešnjaka
150 mlcrvenog vina
200 mlpasirane rajčice
350 mlmesnog temeljca
150 mlcrvenog vina
3lovorova lista
2lista kadulje
sol, po ukusu
papar po ukusu
suncokretovo ulje
5mladih krumpira

Priprema

1 Pripremite meso

Teleću koljenicu operite i dobro posušite papirnatim ručnicima. Zarežite na par mjesta i začinite sa soli i paprom po ukusu. U veću tavu stavite ulje i zagrijte ga na srednje jakoj vatri. Kratko pržite meso sa svake strane, otprilike 3 do 4 minute, pa ga izvadite van. 


2 Pripremite povrće

Očistite luk, mrkvu i celer i narežite na sitne kockice. Peršin operite i isto sitno nasjeckajte. Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.


3 Pirjajte povrće

Na istoj tavi na kojoj ste pekli meso pirjajte luk. Kad postane staklast ubacite mrkvu, celer, peršin, lovor, kadulju, čili papričicu i protisnut češnjak. Pirjajte otprilike 5 minuta pa ulijte vino i pirjajte još 8 minuta. Dodajte pasiranu rajčicu, posolite i popaprite po ukusu i sve dobro promiješajte. 


4 Pecite

Koljenicu stavite u gusanu ili drugu duboku posudu, dodajte pirjano povrće, zalijte temeljcem, protresite i poklopite. Stavite u pećnicu na 2 sata.


5 Dodajte krumpir

Dobro operite mladi krumpir, narežite na četvrtine i ubacite u posudu u kojoj se peče meso i pecite sve zajedno još 30 minuta ili dok krumpir ne omekša. Izvadite iz pećnice, servirajte na tanjure i poslužite uz salatu po izboru. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.