Zapečena tjestenina s tunjevinom i bundevom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečena tjestenina s tunjevinom i bundevom by Shutterstock Shutterstock
Ova ukusna tjestenina je pravo „jelo za utjehu“. Kremasta, puna sira, tunjevine i slatke bundeve, idealna je za one dane kada vam se ne da pretjerano kuhati, a tijelo vam žudi za kalorijama.

Sastojci

Broj porcija
4
380 grigatoni tjestenine
500 gkabocha bundeve, nasjeckane na komadiće od otprilike 2 cm
430 gkonzerve tune (komadi u salamuri)
300 mlslatkog vrhnja
120 gnaribanog cheddar sira
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Tjesteninu skuhajte u kipućoj vodi. Kuhajte otprilike 7 minuta pa dodajte bundevu te nastavite kuhati dok bundeva i tjestenina ne omekšaju. Dobro ocjedite.


2Sjedinite sastojke

Zagrijte pećnicu na opciji grilla na najjače. Tjesteninu i bundevu vratite u lonac, ubacite tunu i slatko vrhnje te 60 g cheddar sira. Dobro izmiješajte. Smjesu prebacite u vatrostalnu posudu (otprilike 2,5 l).


3Pecite

Pospite ostatkom cheddara i pecite 5 do 7 minuta dok jelo ne postane lijepe zlatno smeđe boje.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
827 kcal
Proteini
39 g
Masnoće
39 g
Ugljikohidrati
75 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.