Ravioli s ricottom, limunom i bosiljkom

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Ravioli s ricottom, limunom i bosiljkom by Shutterstock Shutterstock

Luka Veić odnio je pobjedu u natjecateljsko-kulinarskom showu MasterChef i dao nam recept za svoje najdraže jelo.

Sastojci

Broj porcija
2

Tijesto

1žumanjak
1cijelo jaje
60 gblanširane izblendane blitve (pire)
1 prstohvatsoli
100 mlmaslinovog ulja
180 gzero brašna

Punjenje

200 gricotte
1 prstohvatsoli
malo soka od limuna

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Za tijesto izmiješajte prvo sve suhe sastojke (brašno, sol). Jaje, žumanjak, pire od blitve i maslinovo ulje pomiješajte i dodajte u suhe sastojke i sve zajedno lagano sjedinite. Pustite tjesto da odmori minimalno pola sata.


2 Pripremite punjenje

Za punjenje u ricottu dodajte koricu i sok domaćeg limuna, prstohvat soli, papar i maslinovo ulje. Pesto pripremite u blenderu, bosiljak, malo maslinovog ulja, parmezan, tostirane pinjole dodajte u blender te izmiksajte.


3 Oblikujte raviole

Tijesto izvaljajte na debljinu od 3mm te napunite ricottom, zamotajte raviole i pomoću jako malo vode prstom prođite po tijestu i zalijepite tjesteninu.


4 Skuhajte i dovršite na tavi

U kipućoj vodi kuhajte 2 minute. Prebacite raviole u tavu, dodajte malo vode od kuhanja, malo maslaca i pesto od bosiljka, maslinovog ulja, pinjola i parmezana. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.