Pašta s priljepcima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pašta s priljepcima by Čedo Kovačević Čedo Kovačević
Pašta s priljepcima by Čedo Kovačević Čedo Kovačević
Pašta s priljepcima by Čedo Kovačević Čedo Kovačević
Pašta s priljepcima by Čedo Kovačević Čedo Kovačević
Pašta s priljepcima by Čedo Kovačević Čedo Kovačević

Sastojci

Broj porcija
2
20priljepaka i pedoča
nanari
svježi motar
sušena rajčica
papričica
sjemenke korijandra
sušeni koromač
ocat
češnjak
2 žlicekrušnih mrvica
maslinovo ulje

Priprema

1Priljepke, pedoče i nanare operite i očistite

Školjke operite pod mlazom vode i očistite od naslaga. Nanare i priljepke isperite od pijeska i odložite sa strane.


2Pripremite motar i pedoče

Motar operite, otrgnite deblje peteljke i termički obradite na pari zajedno sa pedočima, otprilike 3 minute.


3Luk i peršin nasjeckajte, pripremite začine

Luk nasjeckajte na polumjesece, peršin sitno nasjeckajte. Nasjeckajte na sitnije komadiće i sušenu rajčicu, papričicu i češnjak.


4Prodinstajte luk i dodajte ostale namirnice

U posudu ulijte maslinovo ulje, prodinstajte narezani luk, dodajte ostale sastojke, posipajte krušnim mrvicama i zalijte octom i ostavite da se kuha. Začinite po želji soli i paprom.


5Skuhajte tjesteninu

Odabranu tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.


6Očistite školjke i priljepke

Od školjaka i priljepaka odvojite "meso" i vratite u pripremljeni umak.


7Poslužite

U tanjur stavite kuhanu tjesteninu, prelijte umakom od školjaka i poslužite uz motar.