Domaći pljukanci s kozicama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći pljukanci s kozicama by Antonio Brajković Antonio Brajković

Sastojci

Broj porcija
3

Pljukanci

250 gglatkog brašna
250 goštrog brašna
150 mlvode
20 mlulja
1jaje

Kozice i temeljac

500 gkozica
2 glaviceluka
sjeckani peršin
malo ulja
1mrkva
1 čašavina
1 čašavode
malo umaka od rajčice
50 gmaslaca

Priprema

1 Napravite pljukance

Sve sastojke dobro umijesite i tijesto stavite u hladnjak da odmori nekih pola sata. Potom formirajte pljukance - trljajte ih između dlanova i stavite na pleh s brašnom. Kuhajte ih u kipućoj vodi nekoliko minuta.


2 Pripremite kozice

Očistite kozice, od glava napravite temeljac zajedno s lukom, uljem, mrkvom, celerom, peršinom, vinom i malo vode. Temeljac zatim reducirajte kako biste dobili intenzivniji okus kozica.


Izdinstajte malo luka, dodajte kozice, zalijte ih vinom i dodajte malo umaka od rajčice. Dodajte reducirani umak od kozica i malo vode te unutra stavite i kuhane pljukance. Promiješajte, dodajte maslac i malo peršina i poslužite.