U lonac ulijte mlijeko, stavite na srednje jaku vatru i pričekajte da zavrije.
Pripremite čistu gazu, koju ste prethodno malo navlažili vodom i zdjelu na koju ćete staviti cjedilo.
Nakon što je mlijeko zakuhalo, maknite s vatre i umiješajte limunov sok.
Ostavite smjesu da se usiri. Povremeno promiješajte.
Zgusnutu smjesu procijedite kroz cijedilo koje ste prethodno obložili gazom. Gazu lagano zavrnite i stisnite kako bi istekao višak sirutke u zdjelu koja je ispod cjedila. Sirutku sačuvajte.
Otvorite gazu, posolite po ukusu, zamotajte i pustite da se cijedi sirutka.
Sirutku posolite i vratite u lonac da zakuha.
Zamotani sir prebacite u dublju tepsiju, prekrijte tanjurom i na njega položite neki teži predmet. Ostavite da stoji tako otprilike 10 minuta. Oblikujte ga pomoću gaze u četvrtasti oblik. Preklopite jednu po jednu stranicu gaze i pritom sir dobro pritisnite. Poklopite ga tanjurom i na njega vratite težak predmet. Ostavite tako da stoji 5 minuta.
Ponovno iscijedite sir od sirutke te ga opet zamotajte. Postupak ponovite još dva puta. Nakon što ga posljednji put premotate, stavite na njega tanjur, vratite težak predmet i pustite sat vremena.
Sir je spreman za konzumaciju. Ako želite da sir bude mekši stavite ga u sirutku. Čuvajte u hladnjaku.