Umiješajte keks, otopljeni maslac i mlijeko. Štapić vanilije prerežite te nožem sastružite srž i umiješajte u smjesu.
Podlogu kalupa promjera 20 cm obložite masnim papirom, a rub acetatnom folijom. Smjesu utisnute u kalup. Stavite u hladnjak dok se priprema krema.
Želatinu prelijte vodom. Sir i vrhnje za šlag umutite mikserom. Čokoladu usitnite na kockice, dodajte vrhnje za kuhanje i lagano grijte.
Dodajte ocijeđenu želatinu i grijte na laganoj vatri dok se ne otopi. Dodajte Sweet Zero Vanilin. Toplu smjesu ulijte u sir i vrhnje i umutite. Kremu ulijte u kalup i hladite u zamrzivaču oko 1 sat.
Listiće želatine prelijte vodom (oko 100 ml). Sir i vrhnje za šlag umutite mikserom. Maline, 2 žlice vode i Sweet Zero kuhajte nekoliko minuta, usitnite u blenderu i procijedite.
Dodajte ocijeđenu želatinu i grijte dok se ne otopi. Toplu smjesu dodajte siru i umutite mikserom. Prelijte preko podloge (krema je tekuća, a hlađenjem postaje čvršća).
Tortu hladite u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći. Ako želite dobiti oštre rubove, tortu prije vađenja iz kalupa stavite u zamrzivač na 1 – 2 sata.