Zapečene mašnice sa špinatom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečene mašnice sa špinatom by Shutterstock Shutterstock

U ovom receptu možete se igrati, dodati omiljenu tjesteninu, sir ili još povrća, a možete ga poslužiti kao prilog ili cjeloviti obrok.

Sastojci

Broj porcija
5
250 gfarfalle tjestenine (mašnica)
2 žlicemaslaca
1manji crveni luk
200 gkiselog vrhnja
1 žličicačešnjaka u prahu
1jaje
250 gricotte ili svježeg masnog sira
1 žličicasuhog peršina
1 prstohvatsoli i papra
150 gmozzarelle za posipati po vrhu (ne morate)

Priprema

1Skuhajte tjesteninu i zagrijte pećnicu

Zakuhajte vodu koju ste posolili i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite vatrostalnu posudu za pečenje.


2Skuhajte umak

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac, dodajte luk i dinstajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Ubacite i špinat narezan na trake i dinstajte uz miješanje samo par minuta da povene. Maknite s vatre.


U drugoj posudi pomiješajte ricottu ili svježi sir i jaje te dodajte kuhanu tjesteninu i dinstani luk sa špinatom. Potom dodajte kiselo vrhnje, češnjak u prahu, sušeni peršin, posolite i popaprite.


Sve promiješajte i prebacite u posudu za pečenje.


3Ispecite

Pokrijte folijom i pecite 25 minuta. Potom skinite foliju, ravnomjerno pospite mozzarellu po vrhu i vratite u pećnicu na 15 minuta da se zapeče.


Poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.