Zobena kaša

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
7min
Ukupno vrijemeUkupno
12min
KompliciranostTežina
Cijena
Zobena kaša by Shutterstock Shutterstock

Kaša od zobenih pahuljica izvrstan je izbor za ukusan doručak. Ne treba vam puno sastojaka, a možete dodati voće i orašaste plodove po izboru. Također mlijeko možete zamijeniti svojim omiljenim orašastim mlijekom.

Sastojci

Broj porcija
2
70 gzobenih pahujica
200 mlmlijeka po želji
200 mlvode
1 prstohvatsoli
1 prstohvatcimeta
1 žlicameda
bademi, maslac od kikirikija, svježe voće po izboru

Priprema

1Pripremite kašu

Pomiješajte zob, mlijeko, vodu, sol i cimet u srednjem loncu. Pustite da zavrije, a zatim smanjite na najmanju temperaturu.


2Skuhajte

Kuhajte otklopljeno 3 do 5 minuta uz povremeno miješanje dok se kaša ne zgusne. Potom maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.


3Poslužite

Podijelite kašu u dvije posudice. Svaku porciju prelijte s pola žlice meda te dodajte orašaste plodove i voće po želji.


Ako želite, med možete umiješati u kašu kad se malo prohladi, ali i zamijeniti ga agavinim sirupom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.