Pozdrav s juga

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pozdrav s juga by Slastičarnica Orijent Slastičarnica Orijent

Pozdrav s juga kolač je koji će obožavati svi ljubitelji limuna jer u sebi ima kiselkasti sloj lemon curd kreme koja super ide uz ostale sastojke.

Sastojci

Broj porcija
6

Biskvit

3jaja
90 gšećera
80 gbrašna
1limun (korica i sok)

Krema od limuna (lemon curd)

2jaja
150 gšećera u prahu
150 gmaslaca
6 gkukuruznog škroba
1limun (korica i sok)

Krema od bijele čokolade

100 gbijele čokolade
300 mlslatkog vrhnja
1 žličicacvjetova lavande
1 žličicameda od lavande

Priprema

1Pripremite biskvit

Izmiksajte žumanjke sa šećerom pa dodajte snijeg od bjelanjaka koji ste izmiksali u drugoj posudi. Potom dodajte brašno te na kraju sok i koricu limuna.


Ulijte smjesu u papirom za pečenje obložen kalup za tortu i pecite na 180 stupnjeva 20 do 30 minuta.


Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Izvadite iz kalupa i ostavite neka se hladi.


2Pripremite lemon curd

Izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte maslac narezan na kockice, koricu i sok limuna, dodajte kukuruzni škrob i uz stalno miješanje lagano zakuhajte da se zgusne.


Ubacite i polovicu cvjetića lavande dok je još vruće i pustite da se malo ohladi.


3Pripremite kremu od bijele čokolade

Otopite bijelu čokoladu na pari i kada se malo ohladi, ubacite u tučeno slatko vrhnje s drugim dijelom cvjetića lavande.

 

4Završni dio

Ohlađen biskvit premažite lemon curdom pa na njega namažite tanak sloj meda.


Prelijte sve kremom od bijele čokolade i dobro ohladite u hladnjaku. Po želji kolač ukrasite limunom i lavandom.

Slastičarnica Orijent
Slastičarnica Orijent
Najstarija slastičarnica u Zagrebu.