Stavite krumpir u lonac s vodom i posolite. Zakuhajte, smanjite vatru na i kuhajte oko 15 do 20 minuta. Kada su gotovi ocijedite krumpire, ogulite i zgnječite. Pazite da ne gnječite previše ili će krumpir postati ljepljiv. Potom umiješajte maslac.
Nakon što se otopi, postupno umiješajte i vruće mlijeko, dajte vremena krumpiru da upije tekućinu nakon svakog dodavanja. Po potrebi dodajte još vrućeg mlijeka kako biste postigli željenu konzistenciju. Začinite soli i paprom po ukusu.
Dok se krumpir kuha, stavite kobasice u posudu za pečenje s malo ulja i pecite kobasice oko 10 minuta sa svake strane ili dok lijepo ne porumene. (Alternativno, možete pržiti kobasice, ali pečenjem dobivate posebno lijepu hrskavu vanjsku ljusku sa sočnom unutrašnjosti.)
Otopite 50 g maslaca u loncu na srednje jakoj vatri i pirjajte narezani luk i šećer oko 30 minuta dok se ne karamelizira. Onda dodajte crno vino i začinsko bilje i pustite da prokuha 2 minute, pa smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta. Potom dodajte temeljac, senf i sol te zakuhajte, pa smanjite vatru na lagano i kuhajte još 20 minuta.
Na kraju dodajte začine, ocat, kukuruzni škrob pomiješan sa žlicom vode i pirjajte još 1 do 2 minute dok se ne zgusne, neprestano miješajući. Potom dodajte preostali hladni maslac i miješajte dok se ne otopi. Posolite i popaprite po ukusu.
Za posluživanje, na svaki tanjur stavite pire krumpir, na pire položite kobasice i prelijte umakom od luka.