U manjoj posudi umutite kvasac u toplo mlijeko i ostavite sa strane dok ne postane pjenast, oko 5 do 10 minuta.
Umutite jaje i ulje u jednoj posudi, a u drugoj pomiješajte brašno i sol. Napravite rupu u sredini brašna i ulijte jaja i kvasac. Miješajte sastojke dok ne nastane tijesto.
Potom ga na radnoj površini mijesite dok ne postane glatko, gipko i jedva ljepljivo, oko 5 do 10 minuta.
Prebacite tijesto u lagano nauljenu zdjelu, pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom i premjestite na toplo mjesto.
Ostavite da se diže dok se ne udvostruči, oko sat vremena.
U maloj posudi pomiješajte mladi ili svježi sir i jaje da se sjedine.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Za to vrijeme razvaljajte tijesto u kružni oblik dok ne dosegne promjer od oko 25 centimetara.
Stavite nadjev u sredinu i preklopite rubove tijesta u sredinu. Tijesto stisnite da se nadjev potpuno zatvori. Potom nježno razvaljajte khachapuri i po njemu pospite naribani sir.
Prebacite u lim za pečenje obložen papirom te pecite dok se sir ne otopi, a khachapuri ne napuhne i dobije zlatno smeđu boju, oko 10 do 15 minuta.