Khachapuri Magrelian

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Khachapuri Magrelian by Shutterstock Shutterstock
Khachapuri Magrelian by Shutterstock Shutterstock

Khachapuri Magrelian pogače su sa sirom koje se tradicionalno pripremaju u Gruziji. Puniti ih možete feta sirom, mladim ili svježim sirom ili nekim trećim po ukusu.

Sastojci

Broj porcija
2

Tijesto

75 mlmlijeka
1 vrećicainstant kvasca
1jaje
1 žlicasuncokretovog ulja
200 gbrašna
1 žličicasoli

Punjenje

200 gmladog ili svježeg sira
100 gnaribanog sira po izboru
1jaje

Priprema

1Dignite kvasac

U manjoj posudi umutite kvasac u toplo mlijeko i ostavite sa strane dok ne postane pjenast, oko 5 do 10 minuta.


2Pripremite tijesto

Umutite jaje i ulje u jednoj posudi, a u drugoj pomiješajte brašno i sol. Napravite rupu u sredini brašna i ulijte jaja i kvasac. Miješajte sastojke dok ne nastane tijesto.


Potom ga na radnoj površini mijesite dok ne postane glatko, gipko i jedva ljepljivo, oko 5 do 10 minuta.


Prebacite tijesto u lagano nauljenu zdjelu, pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom i premjestite na toplo mjesto.


Ostavite da se diže dok se ne udvostruči, oko sat vremena.


3Pripremite punjenje

U maloj posudi pomiješajte mladi ili svježi sir i jaje da se sjedine.


4Ispecite

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Za to vrijeme razvaljajte tijesto u kružni oblik dok ne dosegne promjer od oko 25 centimetara.


Stavite nadjev u sredinu i preklopite rubove tijesta u sredinu. Tijesto stisnite da se nadjev potpuno zatvori. Potom nježno razvaljajte khachapuri i po njemu pospite naribani sir.


Prebacite u lim za pečenje obložen papirom te pecite dok se sir ne otopi, a khachapuri ne napuhne i dobije zlatno smeđu boju, oko 10 do 15 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.