Mediteranska pogača

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Mediteranska pogača by Shutterstock Shutterstock

Ovo je još jedan od recepata gdje se možete igrati, mijenjati brašno, a isto je i sa začinima, dodajte one koje volite.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgglatkog brašna
2 žličicesuhog kvasca
1 žlicašećera
300 mlvode
200 mlmlijeka
2 žličicesoli
1 žličicamediteranske mješavine začina
1 žličicapraška za pecivo
200 mlulja
1jaje za premazivanje
1 žlicasezama za posipanje

Priprema

1Dignite kvasac

Mlijeko zagrijte da bude mlako. Dodajte kvasac i šećer pa ostavite da se digne, oko 10 minuta.


2Pripremite tijesto

Brašno promiješajte sa soli i praškom za pecivo te napravite rupu u sredini i dodajte ulje, kiselo mlijeko, dignuti kvasac, mješavinu mediteranskih začina i polako dodajte mlaku vodu pa zamijesite glatko mekano tijesto.


3Dignite tijesto

Ostavite tijesto oko sat vremena na toplom mjestu pokriveno čistom kuhinjskom krpom da se digne.


4Ispecite

Okrugli lim za pečenje malo nauljite i od tijesta napravite loptice i poredajte ih unutra uz malo razmaka između svake. Premažite ih jajem i pospite sezamom.


Pećnicu upalite da se zagrije na 200 stupnjeva. Pogaču ostavite oko pola sata da se digne.


Pecite oko 45 minuta, gotova je kad zvuči šuplje kad je pokucate i kad dobije zlatnožutu boju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.