Lješnjak gnijezda s Nutellom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Lješnjak gnijezda s Nutellom by Shutterstock Shutterstock

Sitni kolačići koji se ne peku.

Sastojci

Broj porcija
8
150 gmaslaca
100 gtamne čokolade
150 gšećera
250 gpetit keksa, mljevenih
150 gprženih mljevenih lješnjaka
200 mlvode
150 gprženih sjeckanih lješnjaka za uvaljati gnijezda
200 gNutelle za punjenje

Priprema

1 Napravite smjesu

Otopite vodu, šećer i maslac pa u otopljenu smjesu dodajte natrganu čokoladu.


Kad se čokolada otopi maknite s vatre i u to umiješajte mljevene lješnjake i petit kekse.


2 Oblikujte

Kad se smjesa potpuno ohladi oblikujte kuglice veličine oraha.


Svaku uvaljajte u sjeckane lješnjake pa u sredini napravite rupu drvenom kuhačom.


Nutellu stavite u vrećicu i napunite svako "gnijezdo".


3 Ohladite

Stavite u hladnjak ili na hladno mjesto u kući prije posluživanja da se lješnjakova gnijezda stegnu.

Ana Korenic