Za pripremu vam treba vanjski roštilj s ražnjem.
Kupite očišćen odojak bez iznutrica te po želji dodatno isperite unutrašnjost odojka od eventualnih zaostatak krvi i slično.
Odojka stavite na ražanj. Napravite rupu na leđima i žicom dobro svežite odojak za ražanj da se ne bi okretao prilikom pečenja.
Posolite rukom nutrinu odojka, zatim zašijte posebnim (kuhinjskim) konopcem ili žicom. Njušku i prednje nožice, te zadnje nožice također žicom zavežite za ražanj.
Cijeli odojak posolite i izvana.
Stavite peći tako da postavite ražanj na 30 do 50 cm visine od poda, a vatru ložite 50-ak centimetara od odojka cijelom dužinom.
Odojak na početku pečenja ako želite možete malo namazati s masti. Poslije stavite neki pleh ispod odojka da se skuplja mast koja kapa te s njom premazujte tijekom pečenja.
Kada se odojak zagrije (nakon 30 do 60 minuta) lopatom podbacujte žeravicu ispod odojka, s tim da ipak većina bude pored odojka. Nastavite ga peći još 3 do 4 sata ovisno o veličini odojka i temperaturi.