Kuhani dimljeni buncek

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Kuhani dimljeni buncek by Shutterstock Shutterstock

Kao prilog možete poslužiti dinstano zelje i restani krumpir.

Sastojci

Broj porcija
5
1 kgsuhog dimljenog bunceka

Priprema

1Skuhajte buncek

Buncek operite i stavite kuhati u lonac ili kotao s vodom koju ne treba soliti jer je buncek sam po sebi slan. Kad voda zakipi izlijte vodu.


Stavite novu vodu i nastavite kuhati. Nakon što zakuha, smanjite vatru i kuhajte na umjerenoj vatri sat do sat i pol, ovisno o veličini bunceka.


2Poslužite

Kad je buncek mekan odvaja se od kosti, izvadite ga iz vode, ocijedite, izvadite kosti i narežite na šnite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.