Sameljite suhe smokve i meso naranče (prije toga je dobro operite i naribajte koricu pa stavite sa strane, a naranču očistite i to je meso koje vam treba za samljeti sa suhim smokvama - očistite je što više od bijelih opni jer su one gorke).
Potom dodajte naribanu koricu naranče, pekmez od marelice ili naranče i šećer te sve izmiješajte.
Nadjev namažite na jedan list oblatne i prekrijte drugom oblatnom.
Šećer i žumanjke kuhajte na pari, pa kada se skuhana i zgusnuta smjesa ohladi, dodajte omekšani maslac i svježe iscijeđeni sok limuna. Premažite drugu oblatnu i pokrijte trećom.
Orahe sameljite i pomiješajte sa šećerom, dodajte vruće mlijeko i rum ili liker po želji.
Ohladite pa premažite treću oblatnu i prekrijte četvrtom tako da glatka strana bude okrenuta prema gore.
Ostavite preko noći da se stegne. Najbolje je gornju stranu poklopiti protvanom iste veličine ili daskom za rezanje pa na to staviti lonac napunjen vodom da se cijeli kolač izravna pa če ljepše izgledati kada se nareže.