Kuglof od limuna i jogurta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kuglof od limuna i jogurta by Shutterstock Shutterstock
Kuglof od limuna i jogurta by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan, jeftin i brzo gotov.

Sastojci

Broj porcija
12
200 gmaslaca
150 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
4jaja
1 prstohvatsoli
200 mltekućeg jogurta
350 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo
50 gkukuruznog škroba (gustina)

Priprema

1Pripremite smjesu

Upalite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva.


Kalup za kuglof dobro namažite maslacem te ga pobrašnite. Dok pripremate smjesu stavite ga u hladnjak.


U posudi miksajte maslac narezan na kockice (da ga je lakše miksati), šećer i vanilin šećer pa dodajte naribanu koricu 2 limuna, posolite i miksajte dok smjesa ne postane pjenasta.


U smjesu potom dodajte jedno po jedno jaje i iza svakoga dobro izmiksajte da bude što više glatka.


Dodajte jogurt, brašno, kukuruzni škrob i prašak za pecivo malo po malo pa miksajte da nastane glatka smjesa.


2Ispecite kuglof

Stavite smjesu u ohlađeni kalup za kuglof i par puta lupite kalupom o podlogu da se smjesa poravna.


Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena. Pečeni kuglof ostavite u kalupu oko pola sata da se prohladi pa ga tek tad pažljivo izvadite (inače bi mogao popucati dok je vruć).


Ohladite ga sat ili dva pa režite. Posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.