Ferrero torta

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Ferrero torta

Popularna torta koja okusom podsjeća na slavne Ferrero Rocher kuglice.

Sastojci

Broj porcija
16

Biskvit

6jaja
120 gšećera
150 gtamne čokolade
150 gmaslaca
100 gglatkog brašna
1prašak za pecivo

Krema

500 gmascarpone sira
300 gNutelle
300 gprženih lješnjaka

Priprema

1. Ispecite biskvit

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Okrugli kalup za torte promjera 24 do 26 centimetara lagano nauljite i obložite papirom za pečenje.


Odvojite bjelanjke od žumanjaka i bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.


Žumanjke istucite sa šećerom da postanu pjenasti.


Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte u žumanjke, izmiješajte i dodajte i brašno i prašak za pecivo.


Kratko izmiješajte mikserom, pa ručno gumenom špatulom ili drvenom kuhačom u tu smjesu umiješajte snijeg od bjelanjaka.


Smjesu za biskvit izlijte u kalup i stavite da se peče oko pola sata. Provjerite čačkalicom je li pečeno.

2. Napravite kremu

Pržene lješnjake nožem narežite na komadiće.


Mascarpone i Nutellu izmiješajte električnim mikserom da nastane glatka i ujednačena smjesa.


U to umiješajte lješnjake.

3. Složite tortu

Ohlađeni biskvit prerežite na pola.


Na prvu koru stavite pola kreme, na to stavite drugu i cijelu tortu premažite ostatkom kreme.


Ukrasite po želji, primjerice pečenim lješnjacima. Dobro ohladite prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.