Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Okrugli kalup za torte promjera 24 do 26 centimetara lagano nauljite i obložite papirom za pečenje.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke istucite sa šećerom da postanu pjenasti.
Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte u žumanjke, izmiješajte i dodajte i brašno i prašak za pecivo.
Kratko izmiješajte mikserom, pa ručno gumenom špatulom ili drvenom kuhačom u tu smjesu umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu za biskvit izlijte u kalup i stavite da se peče oko pola sata. Provjerite čačkalicom je li pečeno.
Pržene lješnjake nožem narežite na komadiće.
Mascarpone i Nutellu izmiješajte električnim mikserom da nastane glatka i ujednačena smjesa.
U to umiješajte lješnjake.
Ohlađeni biskvit prerežite na pola.
Na prvu koru stavite pola kreme, na to stavite drugu i cijelu tortu premažite ostatkom kreme.
Ukrasite po želji, primjerice pečenim lješnjacima. Dobro ohladite prije rezanja.