Mileramka s mandarinama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Mileramka s mandarinama  by Shutterstock Shutterstock
Mileramka s mandarinama  by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept za tortu s mileramom uvijek možete prilagoditi godišnjem dobu i ponudi voća.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

250 gglatkog brašna
100 gšećera
1vrećica praška za pecivo
1vrećica vanilin šećera
80 gmaslaca
1jaje

Krema

500 mlmlijeka
2vrećice pudinga od vanilije
200 gšećera
800 gmilerama

Priprema

1 Umijesite prhko tijesto

Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer te im dodajte na kockice narezan hladan maslac i jaje.


Umijesite tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 45 minuta.


Ukoliko je tijesto previše suho i mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja ili malo maslaca.


2 Tijesto razvaljajte i njime obložite kalup

Odmoreno tijesto razvaljajte i njime obložite okrugli kalup kojeg ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom.


3Pripremite kremu

Puding skuhajte prema uputama na vrećici. U ohlađeni puding dodajte mileram i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.


4Dodajte mandarine

Mandarine ocijedite, narežite na četvrtine i lagano špatulom umiješajte u kremu.


5Stavite peći u zagrijanu pećnicu

Ulijte kremu u kalup, zagladite površinu i pecite 70 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.