U veću posudu stavite glatko brašno. Odvojite trećinu mlijeka za dizanje kvasca - razmrvite ga i pomiješajte s toplim mlijekom.
Dok se kvasac diže, dodajte u brašno ostatak mlijeka, ulje i vodu te nadošao kvasac i sol.
Umijesite tijesto i ostavite da stoji 45 minuta dok se ne udvostruči.
Prije nego idete oblikovati kiflice upalite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva, bit će spremna taman kad zarolate kiflice.
Na ravnoj podlozi podijelite tijesto u 6 jednakih loptica, svaku razvaljajte u krug, režite u 6 jednakih trokuta i motajte kiflice od šireg dijela prema užem.
Redajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Svaku kiflu premažite jajetom i povrh svih naribajte maslac (mora biti u hladnjaku kako bi se mogao naribati).
Pecite na 180 stupnjeva 30 do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.
U slast!