Povrtna juha s knedlama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Povrtna juha s knedlama

Nema ništa zdravije od domaće, krepke povrtne juhe. Brzo je gotova, a ukusna je i zdrava.

Sastojci

Broj porcija
4

Juha

0,5manje glavice cvjetače
1brokula
3mrkve
po želji celer
1svježa paprika
2krumpira
2 žliceulja
sol, papar
1,5 lvode

Knedle

1jaje
3 žlicepšenične krupice (griza)
3 žliceglatkog brašna

Priprema

1 Pripremite povrće

Povrće očistite, operite i isjecite.


2 Dinstajte

Na ulju ga propirjajte 5 do 6 minuta.


3 Napravite knedle

Dpk se povrće dinsta, napravite knedle tako da pjenjačom ili žlicom pomiješate jaje, griz i brašno.


4 Skuhajte

Zalijte dinstano povrće vodom, posolite i popaprite.


Kuhajte dok ne omekša te pred kraj dodajte knedle koje ste oblikovali žlicom.


Kuhajte još desetak minuta, pa ostavite poklopljeno 15 da knedle narastu.


Poslužite toplo.