Gravče na tavče na Sandrin način

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Gravče na tavče na Sandrin način  by Shutterstock Shutterstock
Gravče na tavče na Sandrin način
Gravče na tavče na Sandrin način
Gravče na tavče na Sandrin način
Gravče na tavče na Sandrin način

Ne postoji osoba koja ne voli gravče na tavče pa evo kako skuhati to jelo na malo drugačiji način, uz dodatak suhog mesa.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gcrvenog graha (jedna konzerva)
1konzerva kukuruza šećerca
1luk
1mrkva
3rajčice
3paprike u boji
2 žlicemasti
100 mlumaka od rajčice
200 mltemeljca ili vode
Vegeta, papar, češnjak, peršin
ljuta crvena paprika
par komada slanine

Priprema

1 Pripremite povrće

Luk nasjeckajte na kolutove, mrkvu i paprike na ploškice te ih stavite dinstati na masti.


Rajčicu narežite također na ploške te skupa sa začinima dodajte u lonac s ostalim sastojcima.


2 Dodajte grah, kukuruz i umak

Ocijedite grah i dodajte u lonac. Ubacite kukuruz i umak od rajčice i poslažite suho meso.


Ako volite ljuće, slobodno dodajte još malo ljute paprike i podlijte temeljcem ili vodom.


3 Zapecite

Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva otprilike 15 minuta, dok se tekućina ne reducira.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️