Pomiješajte glatko i oštro brašno s praškom za pecivo. Dodajte hladnu svinjsku mast pa kratko prstima razmrvite u brašnu.
Ubacite šećer, bijelo vino, limunovu koricu i rum pa zamijesite glatko tijesto.
Upalite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva. Lim za pečenje (onaj veliki iz pećnice) obložite masnim papirom.
Tijesto razvaljajte na par milimetara debljine. Režite krugove okruglim kalupom za krafne ili čašom. Probajte iskoristiti što više razvaljanog tijesta.
Naravno, ono što ostane se lako premijesi, ali nije kao ovo prvo, uvijek je malo tvrđe.
Na sredinu svakog kruga stavite pola žličice ili žličicu pekmeza od šljiva, jedan kraj kruga možete prijeći prstom kojeg ste namočili u vodu da se lakše zalijepi.
Preklopite svaki krug napunjen pekmezom. Krajeve pritisnite vilicom.
Školjkice poredajte na lim za pečenje uz centimetar razmaka. Pecite 15 do 17 minuta, ovisno o tome koji ste kalup koristili za izrezivanje i koliko su školjkice velike.
Moguće da ćete morati odraditi pečenje u dvije ture jer neće sve školjkice stati odjednom.
Još vruće školjkice uvaljajte u šećer u prahu. Ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a onda ih možete staviti u zatvorenu kutiju.