Bubble kruh

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Bubble kruh by foodie_croatia foodie_croatia
Bubble kruh by foodie_croatia foodie_croatia
Bubble kruh by foodie_croatia foodie_croatia

Kruh oblikovan u mala okrugla peciva raznih veličina.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

25 gsvježeg kvasca
2 žličicešećera
500 mlsirutke
800 gglatkog brašna
1 žličicasoli

Premaz i posip

1žumanjak
1 žlicamlijeka
2 žlicesezama

Priprema

1 Dignite kvasac

Sirutku zagrijte da bude topla, pa pola prelijte preko razmrvljenog kvasca pomiješanog sa šećerom. Ostavite desetak minuta da se digne.


2 Zamijesite tijesto

Brašno i sol promiješajte drvenom kuhačom, dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto.


Najbolje je da krenete raditi tijesto u posudi, pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu kad se počne raditi kugla. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.


Ostavite ga pokriveno čistom kuhinjskom krpom da se diže oko pola sata do 45 minuta.


3 Oblikujte

Kad se digne, razdijelite ga u puno komada nejednakih veličine koje ćete oblikovati u loptice.


Loptice stavite u nauljen lim za pečenje, ovdje je kao kalup poslužio lim za pečenje pizze.


Nemojte ih staviti preblizu jer će još narasti. Svaku lopticu premažite žumanjkom koji ste pomiješali s mlijekom i posipajte sezamom. Pustite da se dižu oko pola sata.


4 Zagrijte pećnicu

Upalite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva, taman dok se loptice dižu.


5 Ispecite

Pecite oko pola sata. Dobit će zlatnožutu boju.

Ana Korenic