U posudu uspite brašno, sol i ulje pa dodajte mlaku vodu. Ako vam je tijesto presuho slobodno dodajte još vode, a ako se tijesto lijepi dodajte još brašna. Bitno da sve dodajete malo po malo.
Umijesite mekano glatko tijesto koje se ne lijepi. Za ovo će vam trebati 15 minuta ako mijesite rukama ili 8-10 minuta ako mijesite kuhinjskim robotom.
Oblikujte ga u kuglu, lagano premažite s malo ulja, stavite na tanjur, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odmara oko 30 minuta.
Bundevu ogulite, očistite unutrašnjost i naribajte. Posolite i promiješajte pa ostavite 15-ak minuta da pusti vodu. Istisnite rukama višak vode i iscijeđenu bundevu pomiješajte sa šećerom i cimetom (ako ne volite cimet, samo ga izostavite).
Odstajalo tijesto prebacite na pobrašnjen stolnjak. Prvo valjkom za tijesto lagano razvaljajte, a zatim ga pažljivo rukama razvucite počevši od sredine prema rubovima tijesta, krećući se u svim smjerovima.
Tijesto tanko razvucite preko cijelog stola tako da rubovi vise sa strane. Zadebljane rubove tijesta odrežite (to možete ostaviti i premijesiti za drugu rundu štrudle), a razvučeno tijesto pokapajte uljem te lagano i pažljivo premažite, najbolje dlanovima. Ulje će spriječiti da se tijesto osuši.
Na pripremljeno tijesto rasporedite nadjev u tankom, ravnomjernom sloju. Nadjev bi bilo najbolje rasporediti rukama kako bi izbjegli grudice i ravnomjerno rasporedili nadjev po cijelom tijestu.
Pomoću stolnjaka zarolajte tijesto, počevši od šire strane. Tijesto najprije zarolajte s jedne strane do sredine, a zatim isti postupak ponovite i sa suprotne strane.
Složite u nauljen lim za pečenje jedan do drugog, bez da ostavljate razmak između komada. Premažite rastopljenim maslacem.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta ili dok ne dobije lijepu boju i ne bude fino hrskava.