Tiramisu s borovnicama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tiramisu s borovnicama by Shutterstock Shutterstock

Za promjenu danas napravite voćni tiramisu

Sastojci

Broj porcija
8

Umak od borovnica

500 gborovnica
100 gšećera

Mascarpone krema

5jaja
1 prstohvatsoli
100 gšećera
1vanilin šećer
500 gmascarponea
100 mlvrhnja za šlag

Dodatno

100 gpiškota
2naranče - sok
150 gborovnica

Priprema

1Napravite umak od smrznutih borovnica

Šećer karamelizirajte u širokoj posudi debljeg dna, dodajte smrznute borovnice i miješajte da se karamel istopi pa kratko prokuhajte. Prohlađeni umak usitnite štapnim mikserom. 


2Za kremu od sira prvo odvojite bjelanjke od žumanjaka

Odvojite žumanjke od bjelanjaka te bjelanjke uz dodatak soli istucite u čvrsti snijeg. 


3Žumanjke i šećer istucite na pari

Žumanjke, šećer i vanilin šećer istucite na pari, kada se počnu zgušnjavati maknite s vatre i ohladite.


4Dodajte mascarpone, vrhnje za šlag i snijeg

Umiješajte mascarpone, nastavite hladiti, zatim špatulom lagano umiješajte tučeno vrhnje za šlag i snijeg od bjelanjaka.


5Piškote umočite u narančin sok

Iscijedite naranče, prelomite piškote da stanu u čašu, umočite ih u narančin sok i složite u pripremljene čaše. 


6Složite tiramisu

Na dno čaše stavite umak od borovnica, zatim piškote, kremu od sira, ponovno umak od borovnica i piškote, završite kremom od sira i svježim borovnicama. Prije posluživanja dobro ohladite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.