Šećer karamelizirajte u širokoj posudi debljeg dna, dodajte smrznute borovnice i miješajte da se karamel istopi pa kratko prokuhajte. Prohlađeni umak usitnite štapnim mikserom.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka te bjelanjke uz dodatak soli istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke, šećer i vanilin šećer istucite na pari, kada se počnu zgušnjavati maknite s vatre i ohladite.
Umiješajte mascarpone, nastavite hladiti, zatim špatulom lagano umiješajte tučeno vrhnje za šlag i snijeg od bjelanjaka.
Iscijedite naranče, prelomite piškote da stanu u čašu, umočite ih u narančin sok i složite u pripremljene čaše.
Na dno čaše stavite umak od borovnica, zatim piškote, kremu od sira, ponovno umak od borovnica i piškote, završite kremom od sira i svježim borovnicama. Prije posluživanja dobro ohladite.