Polpete od tikvica s ječmenim brašnom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Polpete od tikvica s ječmenim brašnom by dianaprpic dianaprpic

Vege polpete koje možete jesti uz bilo kakav umak.

Sastojci

Broj porcija
6

Polpete

1,5 kgtikvica
4 režnjačešnjaka
2jaja
5 žlicamekog ječmenog brašna
sol, papar
maslinovo ulje

Tartar umak

1kiselo vrhnje
2 žlicemajoneze
1 žličicasenfa
5kiselih krastavaca, sitno nasjeckanih
sol
par kapi aceto balsamica od grožđa

Priprema

1 Napravite smjesu za polpete

Tikvice naribajte i posolite - ostavite da puste svoju vodu, pa ocijedit.


Popaprite, dodajte sitno sjeckani češnjak, jaja i meko ječmeno brašno. 


2 Pecite na ulju

Oblikujte polpete i pecite na zagrijanom ulju oko 5 minuta sa svake strane da dobiju boju. U tavu sam stavila 1/3 suncokretovo ulje, a ostatak maslinovo.


3 Napravite tartar umak i poslužite

Sve sastojke za umak pomiješajte. Poslužite uz tople polpete.

Diana Prpić
Diana Prpić