Pšenica s dimljenim kozicama i dagnjama

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Pšenica s dimljenim kozicama i dagnjama by Braco Sanjin Braco Sanjin

Sastojci

Broj porcija
4
320 gpšenice
120 gdimljenih kozica
120 gdimljenih dagnji
riblji temeljac
češnjak
maslac
maslinovo ulje
bijelo vino
sol, papar
ribani parmezan

Priprema

1 Pripremite pšenicu

Pšenicu isperite u hladnoj vodi, prokuhajte oko 20 minuta, procijedite i ohladite.


2 Propržite luk i češnjak, dodajte dagnje i kozice i podlijte

Na maslinovom ulju kratko zapržite nasjeckani mladi luk i češnjak, dodajte dimljene kozice i dagnje, začine i podlijte vinom.


3 Dodajte pšenicu i kuhajte da omekša

Nakon nekoliko minuta dodajte pšenicu i podlijevajte ribljim temeljcem.


4 Dodajte maslac, peršin i parmezan

Kada je pšenica skuhana dodajte maslac, peršin i parmezan. Promiješajte.


5 Poslužite

Ostavite poklopljeno 5 do 10 minuta i servirajte.

Braco Sanjin
Chef