Kotleti u umaku od gljiva

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kotleti u umaku od gljiva

Sastojci

Broj porcija
3
3svinjska kotleta
2veće glavice crvenog luka
2 režnjačešnjaka
400šampinjona (konzerva)
1 žlicabrašna
1½ žličicecrvene mljevene paprike i malo ljute
sol, papar
voda
riža za prilog

Priprema

1 Pripremite kotlete

Kotlete začinite i ostavite malo da odstoje.


Uvaljajte ih u brašno te u tavi na malo ulja propecite s jedne i druge strane.


2 Dinstajte povrće

Na toj masnoći pirjajte sitno nasjeckani luk. Kada omekša dodajte sitno nasjeckani češnjak, pirjajte kratko te dodajte gljive.


3 Dodajte začine i kotlete

Nakon par minuta dodajte brašno i papriku. Promiješajte i ulijte vode, dodajte kotlete, posolite, popaprite.


4 Skuhajte

Kuhajte 40 minuta uz povremeno miješanje.


Poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶