Pileći gulaš

Vrijeme pripremePriprema
18min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 18min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći gulaš

Sastojci

Broj porcija
3
300 gpilećeg filea
3glavice crvenog luka
1veća mrkva
50 mlpasirane rajčice
začini i peršin
lovorov list
1½ žličicecrvene ljute mljevene paprike
1 žlicabrašna

Priprema

1 Narežite meso

Pileći file narežite na kocke.


2 Dinstajte povrće

Na malo ulja pirjajte sitno narezani luk, dodajte sitno naribanu mrkvu. Pustite da omekša, uz miješanje.


3 Dodajte začine

Dodajte brašno i mljevenu crvenu papriku. Možete kombinirati ljutu i slatku.


Promiješajte, pa dodajte piletinu i ulijte vode. Ne puno, da fino prekrije sve. Začinite i dodajte lovorov list.


4 Skuhajte

Kuhajte 45 minuta uz povremeno miješanje. Ulijte pasiranu rajčicu i kuhajte još 15 minuta.