Adina baklava

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 15min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Adina baklava by Adnanka Ada Mujičić Adnanka Ada Mujičić
Adina baklava by Adnanka Ada Mujičić Adnanka Ada Mujičić
Adina baklava by Adnanka Ada Mujičić Adnanka Ada Mujičić
Adina baklava by Adnanka Ada Mujičić Adnanka Ada Mujičić

Baklava po receptu Adnanke Ade Mujičić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Baklava

1 kgkora
500 gmljevenih oraha
500 gmljevenih lješnjaka
250 grastopljenog maslaca
250 mlulja

Agda (slatki sirup)

1 lvode
1 kgšećera

Priprema

1 Skuhajte agdu

Agdu stavite kuhati na početku da se ohladi dok se baklava peče. Pomiješajte vodu i šećer i dodajte limun narezan na ploške. Kuha se 15 minuta.


2 Složite baklavu

Na dno stavite tri kore - svaku premažite mješavinom rastopljenog maslaca i ulja.


Zatim nastavite posipati s orasima i lješnjacima koje ste pomiješali (može i samo orasi): kora - maslac s uljem - orasi pomiješani s lješnjacima.


Za kraj ostavite isto tri kore koje ćete premazati mješavinom maslaca i ulja. Sirovu baklavu izrežite kako želite - može kao na slici, a ako vam je komplicirano možete na kocke.


3 Pecite

Stavite peći baklavu na 180 stupnjeva 15 minuta dok ne porumeni, zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva, pokrijte folijom i pecite još 2 sata.


4 Prelijte agdom

Zalijte vruću baklavu hladnom agdom.

Adnanka Ade Mujičić