Najprije razmrvite kvasac pa dodajte mlako mlijeko, malo šećera i malo brašna. Ostavite da se kvasac aktivira.
Višnje iz kompota ocijedite ili ako imate zaleđene (ili svježe) pošećerite po ukusu i dodajte malo cimeta.
Omekšali maslac dobro izradite te dodajte šećer, žumanjke i jedno cijelo jaje. Smjesa se mora dobro izraditi.
Dodajte limunovu koricu i rum te dignuti kvasac.
Postepeno dodajte brašno i na kraju malo soli.
Po potrebi stavite još mlakog mlijeka.
U bilježnici piše da smjesa treba izgledati kao za kuglof i da ju treba dobro "isklofati". Ukoliko imate kuhinjski robot, odlično! Smjesu sam miješala s nastavkom za tijesto nekih 10-ak min dok tijesto nije postalo elastično i sjajno te se odvajalo od posude. Pokrijte zdjelu krpom te ostavite na toplom da se udvostruči.
Nakon nekih sat vremena tijesto stavite na pobrašnjenu površinu te premijesite. Po potrebi dodajte još malo brašna da vam se ne lijepi.
Razvaljano tijesto režite na četverokute i na svaki stavite višnje. Višnje neka budu ocijeđene da vam se ne razlije višak soka. Svaki četverokut zamotajte u kuglu (buhtlu). Dobro zalijepite krajeve.
Buhtle slažite u namašćenu tepsiju na papir za pečenje (ja sam pekla u okrugloj gusanoj tavi).
Pokrijte krpom i neka se dižu još pola sata.
Rastopite kockicu maslaca i ostavite da se malo ohladi, ali da još bude tekući. Premažite buhtle maslacem i stavite peći na 180 stupnjeva nekih 30-ak minuta, ovisno o pećnici. Kada porumene, gotove su.
Pospite ih šećerom u prahu.