Raffaello rolada

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Raffaello rolada by Shutterstock Shutterstock

Rolada s kokosom.

Sastojci

Broj porcija
6

Biskvit

4jaja
100 gšećera u prahu
1 vrećicavanilin šećera
100 gglatkog brašna

Krema

250 gmascarpone sira
60 gkokosa
50 gšećera
300 mlslatkog vrhnja

Priprema

1 Napravite kremu

Mascarpone izmiksajte s kokosom i šećerom. Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa spojite te dvije smjese gumenom lopaticom.


Miješajte u jednom smjeru dok krema ne postane glatka kako biste izbjegli da "padne", odnosno da ne izbijete zrak.


Stavite je u hladnjak dok radite biskvit.


2 Napravite smjesu za biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i od njih napravite snijeg.


Miksajte žumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, kad se smjesa zapjeni i posvijetli dodajte prosijano glatko brašno.


Izmiksajte da nestanu grudice pa umiješajte snijeg od bjelanjaka gumenom lopaticom. Lagano da smjesa ne "padne".


3 Ispecite biskvit

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.


Veliki lim za pečenje obložite masnim papirom pa po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu za biskvit.


Pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.


4 Prohladite ga

Pečeni biskvit stavite na čistu kuhinjsku krpu (s gornje strane) pa maknite masni papir. Zarolajte dok je biskvit još topao.


Kad se prohladi ga odrolajte.


5 Premažite kremu preko biskvita i zarolajte

Premažite pripremljenom kremom od kokosa koja se hladila. Zarolajte.


6 Ohladite pa režite

Roladu stavite u hladnjak par sati ili preko noći. Režite na šnite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.