Adrianina mađarica

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Adrianina mađarica by Adriana Drljo Adriana Drljo
Adrianina mađarica by Adriana Drljo Adriana Drljo

Mađarica po receptu Adriane Drljo iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Kore

550 gglatkog brašna
2jaja
50 gmaslaca ili svinjske masti
50 mlulja
0,5 vrećicepraška za pecivo
200 gkiselog vrhnja (20% m.m.)
100 gšećera

Krema

1,2 lmlijeka
150 gčokolade za kuhanje
100 gmliječne čokolade
2 žlicekakaa
35 ggustina
35 goštrog brašna
130 gšećera
100 gmaslaca

Glazura

150 gčokolade za kuhanje
4 žliceulja
20 gmaslaca
1 žličicameda

Priprema

1 Napravite kore

Jaja i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte ostale sastojke, a brašno uvijek zadnje.


Tijesto zamijesite i ostavite 30 minuta u hladnjaku umotano u prozirnu foliju.


Podijelite na 5 istih dijelova te razvaljajte svaki na masnom papiru.


Tijesto prije pečenja malo izbockajte vilicom da se ne napuše. Kore se peku na 180 stupnjeva 10 do 12 minuta.


2 Skuhajte kremu

Mlijeko, kakao, gustin, oštro brašno i šećer skuhajte na pari. Cijelo vrijeme miješajte pjenjačom da se ne bi stvorile grudice.


U vruću kremu umiješajte nasjeckanu mliječnu i čokoladu za kuhanje, kao i maslac narezan na kockice.


Ostavite 20-ak minuta da se malo prohladi i mažite kore dok je još topla.


3 Složite

Slažite mađaricu tako da ide kora - krema - kora - krema - kora - krema - kora - krema - kora.


4 Ostavite da se stisne pod utegom

Na zadnju koru stavite veliku dasku za rezanje ili ravni lim za pečenje i na to "uteg" koji može biti lonac napunjen vodom do pola.


Nemojte da je baš pretežak da krema ne izleti van. Ostavite tako preko noći ili par sati na hladnijem mjestu.


5 Prelijte glazurom

Maknite uteg s mađarice i sad je spremna za glazuru. Rastopite čokoladu za kuhanje, maslac, ulje i med na pari pa prelijte preko kolača.


Ostavite da se stisne pa režite.