Milenine krafne

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
6min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 6min
KompliciranostTežina
Cijena
Milenine krafne by Marija Škrlec Marija Škrlec

Klasične krafne punjene marmeladom. "Moram napomenuti da recept nije moj nego od jedne divne gospođe Milene", napisala nam je Marija Škrlec koja nam je poslala recept i fotografije.

Sastojci

Broj porcija
20
500 gglatkog brašna
500 goštrog brašna
2,5 kockesvježeg kvasca
9žumanjaka
100 gšećera
2 vrećicevanilin šećera
1 prstohvatsoli
2 žliceruma
0,5limuna (korica)
120 gulja
450 mltoplog mlijeka
ulje za prženje
marmelada za punjenje pečenih krafni
šećer u prahu za posipati

Priprema

1 Napravite tijesto

Kvasac izmrvite i dodajte trećinu šećera. Zalijte s trećinom toplog mlijeka i pustite desetak minuta da se zapjeni.


U drugoj zdjeli žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte sol, rum, limunovu koricu, ulje i ostatak toplog mlijeka. Opet izmiksajte.


Dignuti kvasac stavite u brašno koje ste pomiješali (pola oštro, pola glatko). Napravite udubinu. Dodajte mješavinu žumanjaka i ostalih sastojaka.


Miksajte 15 minuta (tu vam može pomoći kuhinjski robot ako ga imate).


2 Oblikujte

Kad ste završili s miksanjem od tijesta raditi loptice teške po 70 grama i stavite ih da se dižu oko 30 minuta.


3 Pržite

Stavite ulje na laganu vatru da se grije. Kada je ulje dovoljno toplo stavite krafne unutra prvo gornjom stranom prema dolje i poklopite poklopcem.


Pecite 3 minute na laganoj vatri. Okrenite krafnice i sada ih pečete otkrivene.


4 Punite

Vadite ih na papirnati ubrus da upiju masnoću. Po želji možete puniti marmeladom, ali i pekmezom, Nutellom, Lino Ladom pomoću šprice za kolače.


Posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.