Kvasac izmrvite i dodajte trećinu šećera. Zalijte s trećinom toplog mlijeka i pustite desetak minuta da se zapjeni.
U drugoj zdjeli žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte sol, rum, limunovu koricu, ulje i ostatak toplog mlijeka. Opet izmiksajte.
Dignuti kvasac stavite u brašno koje ste pomiješali (pola oštro, pola glatko). Napravite udubinu. Dodajte mješavinu žumanjaka i ostalih sastojaka.
Miksajte 15 minuta (tu vam može pomoći kuhinjski robot ako ga imate).
Kad ste završili s miksanjem od tijesta raditi loptice teške po 70 grama i stavite ih da se dižu oko 30 minuta.
Stavite ulje na laganu vatru da se grije. Kada je ulje dovoljno toplo stavite krafne unutra prvo gornjom stranom prema dolje i poklopite poklopcem.
Pecite 3 minute na laganoj vatri. Okrenite krafnice i sada ih pečete otkrivene.
Vadite ih na papirnati ubrus da upiju masnoću. Po želji možete puniti marmeladom, ali i pekmezom, Nutellom, Lino Ladom pomoću šprice za kolače.
Posipajte šećerom u prahu.