Domaći rezanci

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 32min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći rezanci by Shutterstock Shutterstock
Domaći rezanci by Shutterstock Shutterstock
Domaći rezanci by Shutterstock Shutterstock
Domaći rezanci by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
6
3jaja
300 gglatkog brašna

Priprema

1 Zamijesite

Zamijesite tijesto od jaja i brašna. Jaja prvo istucite vilicom kako bi vam bilo lakše. Smjesa će u početku biti jako mrvičasta, no potrebno ju je dugo mijesiti kako bi tijesto postalo glatko.


Razrežite na 6 dijelova i umotajte svaki u prozirnu foliju. Ostavite da se odmori sat do dva.


2 Razvaljajte

Razvaljajte na mašini za tijesto. Krenite s 1, par puta razvaljajte na toj najdebljoj opciji uz par preklapanja tijesta i zatim nastavite do 6, najtanje opcije.


3 Izrežite na rezance

Ostavite pobrašnjene komade da se malo posuše pa ih oblikujte u rezance na valjku za rezance. Pobrašnite, rasporedite po čistoj, suhoj krpi i ostavite da se suše par sati. Tanki su i nije im potrebno jako dugo sušenje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.