Malva

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Malva by Shutterstock Shutterstock
Malva by Shutterstock Shutterstock

Južnoafrički kolač s preljevom.

Sastojci

Broj porcija
4

Biskvit

180 gšećera
2jaja
1 žlicadžema od marelice
150 gglatkog brašna
1 žličicasode bikarbone
½ žličicesoli
1 žlicamaslaca
1 žličicaocta
65 mlmlijeka

Umak

200 mlslatkog vrhnja
100 gmaslaca
100 gšećera
90 mltople vode
2 žličiceekstrakta vanilije

Priprema

1Zagrijte pećnicu i namastite posudu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite posudu za pećnicu dimenzija 18 x 18 cm.


2Umutite šećer i jaja

Šećer i jaja miksajte dok ne postanu pjenasti i smjesa posvijetli.


3Dodajte mokre sastojke

U smjesu žutanjaka i šećera dodajte otopljeni maslac i ocat.


4Dodajte prosijane suhe sastojke

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Prosijte ih te lagano umiješajte u pripremljnu smjesu žutanjaka.


5Na kraju dodajte mlijeko

Dodajte pripremljeno mlijeko i sve dobro izmješajte.


6Izlijte u posudu i stavite peći

Izlijte u vatrostalnu posudu i pecite dok puding ne porumeni i dobro naraste, ovisno o vašoj pećnici i posudi to će biti između 30 - 45 minuta.


7Pripremite umak i prelijte pečeni kolač

U loncu otopite sastojke za umak i dobro promiješajte. Prelijte ga po pudingu čim izađe iz pećnice. Ostavite da odstoji neko vrijeme prije posluživanja. Poslužite toplo.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi